Kursgivare

Lars-Eric Uneståhl

Lars-Eric Uneståhl, Fil.Dr från Uppsala universitet, där han på1960 talet introducerade klinisk hypnos i Sverige och 1969 skapade den mentala träningen, som bygger på Självhypnos. Mental Träning startade inom idrotten (landslagen/OS på 70-talet men har under 50 år spritt sig till alla samhällsområden (bl.a. genom träningsprogram som under många år fanns på apoteken) Uneståhl har varit gästprofessor vid universitet världen över förutom de år som han varit verksam vid Uppsala och Örebro universitet liksom vid GIH och Socialhögskolan.

Här fick han möjlighet att göra den mentala träningen till ett etablerat akademiskt ämne. Men eftersom Mental Träning är till för alla, så startade han 1990 två privata universitet (Skandinaviska Ledarhögskolan och Scandinavian International University.

Båda tillhör kategorin ”Open University” vilket innebär att de är öppna för alla, inte bara för traditionella studenter. Båda är också öppna genom att de är deltagarstyrda, där man i många kurser bestämmer både studiestart och studietakt. Dessutom sker studierna i hem- och arbetsmiljön vilket ger bättre effekten både på kunskaps- och kompetenssidan jämfört med de låga samband som finns världen över mellan skolframgång (betyg-redovisad kunskap) och livsframgång (hur man klarar de livssituationer man möter.)

Mental Träning är ju liksom Fysisk träning en ”egenträning”, som syftar till en ökad Livskompetens, vilket är idealt för att distribueras på detta sätt och där de mentala processerna som också Einstein påpekar blir viktigare än ”kunskapen”.

Uneståhl har publicerat över 60 forskningsartiklar och över 20 böcker, varav vissa har översatts till ett antal andra språk och det mentala träningsområdet har fått många miljoner i forskningsstöd både från Sverige och andra länder.

Uneståhl har anordnat 7 världskongresser (Idrottspsykologi, Hypnos, Mental Träning m.m.) och startade 1989 The International Society for Mental Training in Sport and Life, som vart 4:e år ordnar världskongresser vid universitet världen över.

Lars-Eric Uneståhl. Hagalundsvägen 4. 70230 Örebro
Tel: 070-6091973.
Mail: lars-eric@unestahl.com
www.siu.nu www.unestahl.com www.slh.nu www.mindschool.se

Stig Wiklund

Stig Wiklund har i över 30 år jobbat och jobbar med mental träning/coaching med många mästare både på och utanför idrottsarenan. Stig berättar om hur man bygger en mästare inom sportens värld, men också inom yrkeslivet och hur man bygger mental styrka för att lyckas. Han ger sina bästa mentala tips som skapat enorma resultat för några av Sveriges främsta idrottare genom alla tider och personer/team utanför idrotten. Det handlar bland annat om den mentala inställningens stora betydelse, att fokusera på rätt tankar och på det som är bra, att fokusera på det du kan påverka och att bli bekväm med det obekväma samt att våga vara långsiktig och utvärdera och reflektera mera.

Stig Wiklund är en av landets främsta mentala tränare/coach och även en uppskattad föreläsare. Bland Stigs coachpersoner finns många SM-, OS- och VM-medaljörer. Sammantaget har det blivit över 285 medaljer varav 60 guld.

Stig har jobbat med 40 landslagsutövare, 4 världsmästare och flera bland de bästa i världen i sina discipliner – däribland VM-hjälten Johan Olsson, superskidstjärnan Frida Karlsson, fotbollsstjärnan Emil Forsberg, Britta Johansson-Norgren världens genom tiderna bästa långloppsåkare, skidskytteikonen Helena Ekholm, Anna Olsson OS-guldmedaljör i Turin 2006.
Stig jobbar även som mental tränare/coach åt kommunalråd, ledningsgrupper, toppchefer, talanger, skådespelare, entreprenörer, ungdomsstjärnor och företagsledare. Stig har också varit med om att bygga och få pris för Sveriges bästa arbetsplats när han var regionchef på LRF, GIF Sundsvalls resa till Allsvenskan, Sandviken till svenska mästare i bandy och ICA Rosens fantastiska företagsresa!

Stig Wiklund. Gustav Adolfsvägen 2, 856 40 Sundsvall
Tel 070-581 89 22
stig.wiklund@positivakicken.se
www.positivakicken.se
Facebook – Stig Wiklund
Instagram – @stigwiklund
Twitter – @positivakicken
Linkedin – Stig Wiklund