Dubai 4-11 december 2021

Välkommen till en utbildning i Kreativitet och Mind Training i Dubai 4-11 december 2021.
Som du säkert förstått har pandemin varit ett hinder för våra årliga SLH-resor men nu är det äntligen dags igen till en spännande resa till Dubai den 4-11 december 2021.

Nu med tre intressanta dagar med världsutställningen i Dubai, en dags oförglömlig ökensafari och tre dagars sol, bad och utbildning i emiratet Ras Al Khamai.

Världsutställningen i Dubai
Världsutställningen, som blev framflyttad från 2020 till i år pga pandemin, har temat ”Co-Creation for Innovation”, och därför kommer vår utbildning på kursen att handla om kreativitet. Det är cirka 190 deltagande länder på världsutställningen – som också benämns som ett “OS i kunskap” – och dessa länder kommer att belysa de bästa lösningarna på mänsklighetens och samhällets utmaningar. (Läs mer här: https://expo2020.se)

Vi har ett begränsat antal deltagare på denna resa
Vi alltid begränsat antal deltagare till 47 av orsaken att vi vill rymmas i samma buss. Det har gjort att vi tvingats till begränsningar och då finns det två principer. Den första är hur snabbt man anmäler sig och den andra är om man varit med på tidigare resor.

MÅL och SYFTE
Att visa hur Mind Training metoder kan användas för identifiering, utveckling och praktisk användning av de kreativa sidorna hos varje människa. Bland de metoder som ingår i kursen kan nämnas Mental Träning, Mindfulness, EgenCoaching och speciella tekniker som bygger på alternativa medvetandetillstånd (Sömn, Dröm och Flow-tillstånd som  ”Problemsolving walking, running”, etc.).

EXEMPEL PÅ KURSRUBRIKER: Bland rubrikerna för de svenska kursgivarna kan nämnas:

 • Problem är inga problem utan en bra utgångspunkt för växande och utveckling
 • Från problemfixering till Lösningsfokusering
 • Filosofin, modellerna och principerna i den kreativa problemlösningen
 • Från Bonos hattar och Disneyrummen till att sova eller springa sig till lösningar
 • Från Kahnemans System 1 och 2 till Uneståls System 3
 • Vad kan vi lära av innovationerna från Dubai och resten av världen (Världsutställningen)
 • Tillämpningar av metoderna i såväl arbetslivet som privatlivet

KURSOMFATTNING
Kursen omfattar 30 timmar under en vecka och innebär undervisning, tillämpningsövningar och träning samt studiebesök bl.a. på världsutställningen i Dubai där temat för Expon i år är Innovation. Allmänt info om världsutställningen https://www.expo2020dubai.com/ 

Bra filmer:
Allmän – https://www.youtube.com/watch?v=y3VEKUlAbWA&t=11s
Innovation – https://www.youtube.com/watch?v=AEizSKoRbYs
Hela världen tillsammans – https://www.youtube.com/watch?v=aXlXxH4Fp54

KURSGIVARE
Förutom svenska kursgivare kommer flera utländska experter att deltaga. Bl.a. kommer representanter för Dubais regering att berätta om hur Dubai på ett målmedvetet sätt och under lång tid arbetat med att utveckla kreativitet och innovation med målet att göra Dubai till världens centrum på detta område.

KURSINTYG
De som deltagit i alla kursmoment erhåller ett kursintyg. För de som sedan vill fortsätta att fördjupa sig på detta område är kursen  dessutom inträdet till en längre utbildning som tillsammans med ett Practicum ger ett diplom som Certifierad Kreatolog, en ny yrkestitel, som har framtiden för sig.

ANMÄLAN
Scandinavian International University, sekreterare Janne Lundgren janne@jannelundgren.com
Du kan även kontakta kursansvarige Lars-Eric Uneståhl, lars-eric@unestahl.com Mobil: 070-609 19 73

VAD ÄR DÅ EN SLH-RESA/SIU-RESA?
De mycket uppskattade SLH-resorna pågick årligen i 27 år från 1990, där vi genom åren har besökt ett otal länder i alla världsdelar. Varje resa har varit upplagd som en utbildningsresa, vilket möjliggjort skatteavdrag. I utbildningen har studiebesöken varit en viktig del och eftersom de har haft samband med våra utbildningsområden så har vi upplevt många spännande saker under årens lopp: Här är sju exempel:

 • Gått på glödande kol och besökt ”heliga män” i Sri Lanka och Indien (Dalai Lama)
 • Opererats av de ”mentala kirurgerna” i Filipinerna
 • Fått inblick i överensstämmelsen mellan Mental Träning och buddismen i Indien, Nepal, Kambodja,  Vietnam, Thailand, m.fl. länder.
 • Besökt barfotaläkarna och de örtbaserade sjukhusen i Kina och lärt oss ”Qi Qong”.
 • Upplevt den speciella andliga atmosfären på Inkas Machu Picchu i Peru och Mayaindianernas pyramider i Guatemala.
 • Lärt oss dansa riktig tango i Argentina och Cuecaen i Chile, Dansat oss in i en ”healing trance” i Brasilien, prövat dervischdans i Iran (Persien) och dansat med schamaner i Bolivia, Ryssland, m.fl. länder
 • Fått inblick i naturfolkens mentala filosofi i Australien, Bali, Bolivia, Borneo, Nya Zealand,  m.fl. länder.

Varför december?
Efter 3 års uppehåll, och efter många frågor när nästa resa blir av, är det äntligen klart med en ny resa 2021. För att vara helt säkra på att alla rester av pandemin ska vara borta har vi lagt den under året sista månader, 4-11 december.

Varför Dubai? Jo, det beror på ett antal skäl (7)

 1. Det korta avståndet gör att vi kan lägga resan under en vecka. De tidigare resorna har varit på minimum 2 veckor.
 2. Världsutställningen, Expo 2020-21 (Skulle ha ägt rum förra året men sköts upp pga pandemin, startar sept.2021). Den första världsutställningen hölls i London 1851 och har under det senaste decennierna anordnats vartannat år och med hela världen som arbetsfält både med avseende på placering och besökare.
 3. Temat för Expo 20-21 är Innovation och vi arbetar nu med att få den mentala träningens koppling till Innovation i den svenska paviljongen, som blir en av de mest påkostade paviljongerna både ifråga om utformning av innehåll.
 4. Dubai är en fascinerande plats och har blivit en symbol för Innovation alltsedan man för ett decennium satsade på att bli världens centrum för ekonomi, kultur, livsstil, etc 
 5. Det intresse man visat för Mental Träning, där vår mentale tränare (och reseledare) Oskar Andermo gjort en stor insats under sina år därnere. Han ordnade bl.a. att jag kunnat introducera Mental Träning för regeringen och förhoppningsvis kan vi få samma genomslag där som vi fått i Irak (Kurdistan)
 6. Vi har länge talat om Kreativitet och skapande som ett viktigt tillämpningsområde men inte haft någon speciell utbildning i det. Innehållet i den utbildning, som vi alltid kombinerar med resorna (inte bara av skatteskäl) kommer naturligtvis den här gången handla om just det ämnet.
 7. På varje resa ser vi till att vi också får tillfälle till avkoppling, bad, sol och rekreation, och de sista tre dagarna kommer därför att förläggas till nästa emirat Ras Al Khaimai, Med över 7000 års av en fascinerande historia är Ras Al Khaimai en perfekt plats för rekreation. Med ett fantastiskt landskap (bl.a. världens längsta linbana), och en kust med 64 km vita sandstränder och bara en timmes resa från Dubai blir detta emirat en perfekt plats att umgås och kombinera utbildningen med sol och bad.  

Kurspriset
Kurspriset blir 16.800 kr. Då ingår förutom kurs och kursintyg flygresan ToR, Hotell (dubbelrum, tillägg för enkelrum) i Dubai och i Ras Al Khamai, buss för sightseeing, transporter från/till flygplatsen, reda till Ras Al Khamai, inträde till Världsutställningen.

————————–

RESAN

ARLANDA
4/12 Arlanda-Dubai, EK158, 14:30-23:55
11/12 Dubai-Arlanda, EK157, 08:30-12:15

KASTRUP
4/12 Kastrup-Dubai, EK152, 14:20-23:45
11/12 Dubai-Kastrup, EK151, 08:20-12:20

Efter ankomsten hämtas vi av vår buss, som tar oss till hotellet.

————————–

PROGRAM

DAG 1
Efter frukosten och en timmes kursintroduktion hämtas vi av bussen för en endagarsvistelse på världsutställningen, där vi får information om de senaste innovationerna från hela världen.

DAG 2
Lär känna Dubai. Efter frukosten hämtar vår buss oss för en heldags rundtur i Dubai. Förutom sightseeing av de sevärda platserna i Dubai (bl.a. världens högsta byggnad, framtidsmuséet,m.m. så får vi en föredragning av representanter för Dubai regering om Dubai, Innovation och kreativitet, Historia och Framtidsplaner.

DAG 3
Efter frukosten och en Kurstimme får du välja mellan ytterligare en dag på Expon, Dubais berömda shopping eller den fina badstranden.

DAG 4
Efter frukost och en kurssammankomst checkar vi ut, varefter vi hämtas med speciella öken bilar för en oförglömlig dag ute i öknen med allt från safari till ökenmeditation. Vi njuter av solnedgången tillsammans och avslutar med en brasa och att njuta av den fantastiska stjärnhimlen. Oskar (en av reseledarna) ordnar detta bara för oss tillsammans med sina vänner. Här kommer en video om upplevelsen:  https://dubaiguide.nu/okensafari-i-dubai/https://dubaiguide.nu/okensafari-i-dubai/

På kvällen fortsätter vi till nästa emirat semesterparadiset Ras Al Khaimah och vårt strandhotell där.

DAG 5-7
Kursen kombineras med bad, sol, rekreation och möjlighet till utflykter, delfintur, vandra i bergen eller att prova världens längsta Zipline. (https://visitjebeliais.com/activities/iais-adventure-peak/jebel-jais-flight/. 

DAG 7
Lördag den 11/12. Avfärd till flygplatsen tidigt denna morgon.

Välkommen!!
Lars-Eric Uneståhl & Oskar Andermo & Janne Lundgren