NYTT KURSCENTRUM I SPANIEN

 

Parallellt med verksamheten vid svenska (Uppsala-Örebro) och utländska universitet (Adelaide, Honolulu, Chandigarh) så startade jag även tyå privata universitet: Skandinaviska Ledarhögskolan (www.SLH.nu)(numera Unestål education)   och Scandinavian International University (www.siu.nu).

Genom dessa skapades sedan ett antal kurscentra med namnet CET – Center of Excellence Training. Det första av dessa etablerades på Mallorca från 1999 till 2018, det andra i Costa Rica och det tredje i Thailand. De två senare startade i början av 2000-talet och finns fortfarande kvar.

Avståndet m.m.(t.ex flygpriserna) har dock gjort att bägge dessa CET är ute för försäljning och Tanken är då att ersätta dessa med ett CET beläget någonstans på Costa del Sol.

Det området var faktiskt aktuellt innan det sedan blev Mallorca. Jag kontaktade nämligen svenska skolan i Fuengirola och föreslog att kombinera den med högskoleverksamhet på kvällarna, inte minst då kopplat till den mentala träningen. Eftersom en ny rektor skulle tillsättas så fick jag möjligheten att få en av mina mentala tränare (Britta Stenstam som var gymnasierektor i Göteborg) att bli rektor. Efter ett år så ville hon dock avbryta och därför blev det Mallorca istället för Fuengirola. Nu 30 år senare är det då dags att återvända.

Ett tänkbart område för det nya centrat är området Malaga – Nerja och för att lära känna trakten närmare anordnas redan i slutet av februari en kurs till Certified International Coach i Nerja (29/2 till 7/3).  Den ordnas egentligen för deltagarna som hösten 2023 gick den första svenska utbildningen i SjälvLedarskap men blir det några platser över så är även svenskar från Malagaområdet välkomna (Se kursbeskrivning och anmälningsblankett)

Den andra möjligheten är att anmäla sig till den andra utbildningen till Certifierad SjälvLedare. Med tanke på de mycket positiva effekter som den första utbildningen gav hösten 2023 (stark personlig utveckling, förbättrade relationer och högre välbefinnande) och detta trots alla ”barnsjukdomar” så kommer kurs nummer våren 2024 att ge ännu bättre resultat.

Eftersom kursen bygger på den mentala träningen (bl.a. Programmet ”Hjärnan runt på 80 dagar”) kombinerat med digitala webbinarer så passar det alla eftersom man kan följa kursen var man än bor och själv bestämma tiden för träningen. Webbinarerna kan både lyssnas på i realtid men eftersom de spelas in så kan man lyssna på dom när man har tid.
För de som bor i södra Spanien och anmäler sig till kursen så får man tillfälle att komma och närvara fysiskt vid kursintroduktionen som sker på kursgården i Nerja den 8/3 kl 14-18. Om du vill veta mer om kursen innan du anmäler dig så kan du komma till introduktionen den 8/3 kl 14-18 och lyssna för att sedan bestämma dig på plats.
Mer om bägge kurserna kan du läsa på denna SIU:s hemsida.

Där finns också anmälningsformulär.

Välkommen till dessa kurser och till det stora utbud som beräknas starta 2025 när det
nya centrat är färdigbyggt.

 

Lars-Eric Uneståhl