Kursgivare

Lars-Eric Unestål

Lars-Eric Uneståhl, Fil.Dr från Uppsala universitet, där han på1960 talet introducerade klinisk hypnos i Sverige och 1969 skapade den mentala träningen, som bygger på Självhypnos. Mental Träning startade inom idrotten (landslagen/OS på 70-talet men har under 50 år spritt sig till alla samhällsområden (bl.a. genom träningsprogram som under många år fanns på apoteken) Uneståhl har varit gästprofessor vid universitet världen över förutom de år som han varit verksam vid Uppsala och Örebro universitet liksom vid GIH och Socialhögskolan.

Här fick han möjlighet att göra den mentala träningen till ett etablerat akademiskt ämne. Men eftersom Mental Träning är till för alla, så startade han 1990 två privata universitet (Skandinaviska Ledarhögskolan och Scandinavian International University.

Båda tillhör kategorin ”Open University” vilket innebär att de är öppna för alla, inte bara för traditionella studenter. Båda är också öppna genom att de är deltagarstyrda, där man i många kurser bestämmer både studiestart och studietakt. Dessutom sker studierna i hem- och arbetsmiljön vilket ger bättre effekten både på kunskaps- och kompetenssidan jämfört med de låga samband som finns världen över mellan skolframgång (betyg-redovisad kunskap) och livsframgång (hur man klarar de livssituationer man möter.)

Mental Träning är ju liksom Fysisk träning en ”egenträning”, som syftar till en ökad Livskompetens, vilket är idealt för att distribueras på detta sätt och där de mentala processerna som också Einstein påpekar blir viktigare än ”kunskapen”.

Uneståhl har publicerat över 60 forskningsartiklar och över 20 böcker, varav vissa har översatts till ett antal andra språk och det mentala träningsområdet har fått många miljoner i forskningsstöd både från Sverige och andra länder.

Uneståhl har anordnat 7 världskongresser (Idrottspsykologi, Hypnos, Mental Träning m.m.) och startade 1989 The International Society for Mental Training in Sport and Life, som vart 4:e år ordnar världskongresser vid universitet världen över.

Lars-Eric Uneståhl. Hagalundsvägen 4. 70230 Örebro
Tel: 070-6091973.
Mail: lars-eric@unestahl.com
www.siu.nu www.unestahl.com www.slh.nu www.mindschool.se

Jens Boman

 

Jens Boman, läkare och docent vid Umeå universitet. Bedriver forskning och undervisning vid läkarutbildningens Enhet för Professionell Utveckling om ledarskap, emotionell intelligens, stress, utmattning, impostor-fenomenet, ohälsosam perfektionism och självmedkänsla. Handleder och utbildar chefer, ST-läkare och blivande chefer i Region Västerbotten om chef- och ledarskap och personlig och professionell utveckling.

Tidigare tjänstgjort som verksamhetschef, myndighetschef och överläkare i Region Västerbotten och Region Skåne. Nominerad av medarbetare och utsedd till Sveriges Bästa Verksamhetschef 2012 av Institutet för Medicinsk Rätt, Stockholm.

Read more about jens 

Annelie Weinehall

Annelie Weinehall, Certifierad SjälvLedare sedan första kursen hösten -23, affärsrådgivare och coach vid Almi Nord och har innan dess varit konsult och egen företagare.

Inom IT och digitaliseringsbranschen har hon haft uppdrag som digital affärsutvecklare, coach och innovationsledare där hon hjälpt företag och organisationer att ta nästa steg i deras digitala utveckling. Utöver detta har Annelie även varit hållbarhetsansvarig på ett konsultbolag.

Hon har tidigare kombinerat jobb i startup-miljö med studier inom bl.a. innovation, business och management. Hon har utbildning inom bl.a. förhandling, mental träning, innovationsledarskap, och en Masterexamen i IT-Management.

Annelie tävlar också med egna hästar i hästhoppning.

LÄS MER OM Annelie  

Dan Hasson

 

Dan Hasson är forskare och har doktorerat i stresshantering och hälsopromotion vid Uppsala universitet. Han har en docentur i folkhälsa från Karolinska institutet och har varit anknuten forskare vid Stressforskningsinstitutet vid Stockholms universitet.

Idag är han anknuten forskare vid Mayo Clinic i USA och Karolinska institutet. Dan är även
verksam i sina två företag Hasson Consulting Group AB och Interactive Health Group AB. Han är en mycket uppskattad föreläsare och har tidigare skrivit Stressa rätt – öka din energi, hälsa och effektivitet samt Effektiv Stresshantering.

Read more about DAN 

Åke Pålshammar

Åke Pålshammar är neuropsykolog och universitetslektor vid Uppsala Universitet där han specialiserat sig på att popularisera hjärnan.

Han anlitas av bland andra Utbildningsradion och Hjärnfonden, både som expert, skribent, föredragshållare och rådgivare.

Read more about Åke 

Lisa Vallin Lundin

       • Utvecklingsspecialist
       • Practor
       • International Certified ICC  HypnosisCoach
       • International Business Teamcoach
       • Executive Life & Leader Coach
       • RecoveryCoach
       • Lic. HRV-trainer
       • NLP Trainer
       • Lic. Mental Trainer
       • keynote speaker.

Read more about Lisa 

Magnus Lindstedt

Civil Ekonom med bakgrund inom ledarskap, strateg och marknad. Han har haft VD-rollen i flera organisationer, verksamma i olika branscher, varav den största med ca 700 medarbetare.

Magnus har grundat samt drivit konsultföretag i 25 år med inriktning utveckling, coaching och strategisk rådgivning till 100-tals ledningsgrupper med minst 14 000 timmar i operativa och strategiska workshops. Han har tjänstgjort som kapten i Reserven och varit kompanichef med strategiutbildning på bataljonsnivå.

Magnus är också framgångsrik elitseglare i vindsurfing med flera pallplatser på nationella och internationella mästerskap, senast 2022.

Read more about magnus 

Gregor Shill

      • Certified International Coach & Business Coach
      • Utbildare av Business Coacher – EMCC EQA
      • Mental Coach för elitidrottare
      • Ledarskapsutbildare på Volvo Group Academy
      • Ordförande i EMCC Sverige
      • Driver sedan 2003 Schill Coaching AB i Göteborg Stresshantering.

Read more about gregor 

Yamina Enedahl

Yamina Enedahl är föreläsare inom prestationspsykologi, facilitator, mental coach och arrangör av utomhuskonferenser.  Hon har även grundat världens första mentala resebyrå  – appen  Mindprogress Resor!
En mental resa från barndomens simbassäng till det stora vida havet ledde till världsrekord i fridykning, författarskap, HiFI-skivkontrakt, konsultjobb inom olika samhällssektorer och medverkan i flera TV produktioner.

Yaminas  specialitet är att utveckla mentala förhållningssätt och att ”få det att hända”.  I 20 år har hon förfinat prestationspsykologiska kunskaper för att utveckla individer- team och organisationer till att vara högpresterande på ett hållbart sätt. 

Read more about Yamina 

Barbro Sundberg

Barbro Sundberg bor i Stenungsund och driver företaget Personal Wellcare. Hon är utbildad till idrottslärare vid Gymnastik och Idrottshögskolan och Mental Sports Trainer och ICC-Coach vid Skandinaviska Ledarhögskolan i Örebro.

Barbro har lång erfarenhet som mental tränare, coach, motionsledare, idrottslärare och ledarskapsutbildare, och har även arbetat bland annat som massör och kostrådgivare. Hon är flitigt anlitad som föreläsare och expert kring hälsofrågor och har synts bland annat i tv-program som Solens Mat, Aspegren Mitt i Maten och Sköna söndag. Föräldrar för framgång är Barbro Sundbergs andra bok om idrott för föräldrar och ledare.

Read more about Barbro 

Lis-Beth Öberg

 

Lis-Beth Öberg är licensierad mental tränare och Musikledare vid Robertsfors musikskola.

Arbetar enskilt med klienter inom musik, hälsa och personlig utveckling. Håller i workshops, föreläsningar och fortbildning.

Read more about Lis-beth 

Pia Hellertz

 

        • Fil-Dr och universitetslektor i socialt arbete vid Örebro universitet
        • Examinator i Uneståhls utbildningar i Mental Träning under 40 år.
        • Universitetets pedagogiska pris 1992 (första kvinnliga pristagare)
        • Författare till fem egna böcker och tre tillsammans med Lars-Eric Uneståhl